Home

Nieuws 4658 x bekeken 4 reacties

Sikma sluit aan bij ABZ Diervoeders

Stroobos - ABZ Diervoeding neemt Sikma Veevoeders over. Dat hebben beide bedrijven besloten. De samenvoeging van de twee bedrijven resulteert in een bedrijf met ruim 600.000 ton diervoeders in alle veehouderijsectoren.

ABZ Diervoeding heeft vestigingen in Nijkerk, Markelo en Eindhoven.  Sikma is gevestigd in het Friese Stroobos. Het is gespecialiseerd in de productie van met name rundveevoeders, ABZ legt zich toe op rundvee-, varkens- en pluimveevoeders. ABZ heeft een proefvoeder en- en specialiteitenfabriek in Leusden.

De bedrijven zeggen dat de krachtenbundeling voortvloeit uit de wens om in de belangrijke Nederlandse veesectoren prominent aanwezig te zijn. ABZ heeft in de afgelopen periode niet-kernactiviteiten afgestoten. De vrijgekomen middelen komen worden nu gebruikt voor de diervoedingsactiviteiten.

Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf dat ruim 170.000 ton aan rundveevoeders levert. De bedrijven - die vooralsnog onder eigen naam doorgaan - verwachten uit te kunnen breiden in de melkveesector. De totale mengvoermarkt in Nederland krimpt.

ABZ Diervoeding (146 medewerkers) is ontstaan na een fusie tussen Arkervaart Diervoeding en Brameco Zon Voeders. Het bedrijf heeft een productie van ongeveer 575.000 ton diervoeders.

Sikma Veevoeders produceert rundvee- paarden- en schapenvoeders. De productie van 64.000 ton diervoeders, met name rundveevoeders is vooral bestemd voor afnemers in de noordelijke provincies. Sikma Veevoeders telt 21 medewerkers.

Laatste reacties

 • Probe

  Dat is een slimme zet in de groeiende melkveemarkt van ABZ. Beter als een oude lege fabriek kopen zonder omzet.

 • peter 103

  slechte zaak, weer minder keuze voor de boer.

 • hb56

  @probe Theo, je blijft je oude nest maar bevuilen. Jammer.

 • koestal

  logische stap van deze bedrijven,deze ontwikkeling is niet tegen te houden en versterkt hun positie op de concurrerende markt

Of registreer je om te kunnen reageren.