Home

Nieuws 1 reactie

'Seinen voor bedrijfsleven deels weer op groen'

Het onverwachte snelle herstel van de Nederlandse economie heeft het bedrijfsleven een duw in de rug gegeven, waardoor in alle sectoren op de gezondheidszorg na de groeiverwachtingen er beter uit zien dan tot voor kort.

Dat stelt Rabobank in een recent rapport.

Economen van de Rabobank gaan ervan uit dat vooral bedrijven die zich richten op de export zullen profiteren van de terugkeer van de economische groei in de eurozone en de herstelkracht in het Verenigd Koninkrijk en Amerika. Ook gaan de economen ervan uit dat met name de groothandel zal profiteren van de aantrekkende buitenlandse vraag.

De economen zijn wat meer terughoudend over de bedrijven die zich richten op de bouw of op de directe consumentenmarkt, de verwachting is dat die bedrijven nog enigszins gebukt zullen blijven gaan onder een relatief zwakke binnenlandse vraag. Voor 2015 voorzien de bankeconomen voor de bouw betere vooruitzichten, al zullen de niveau's van voor de financiële crisis nog niet gehaald gaan worden.

In de gezondheidszorg zal volgens de Rabo-economen de volumegroei afzwakken richting nul mede vanwege een verschuiving  naar goedkopere oplossingen en producten.

Eén reactie

  • koestal

    De Rabobank ook weer op groen? ,ik wil graag een lening.

Of registreer je om te kunnen reageren.