AlgemeenNieuws

Schreijer: 110.000 keer dank!

Hengevelde – Ze is er nog beduusd van. Maar liefst 110.000 mensen brachten vorige week hun stem uit op Annie Schreijer- Pierik, nummer 25 van het CDA.

Ze wordt daarmee rechtstreeks gekozen voor het Europees Parlement. “We hadden gehoopt op 50.000 stemmen en dat zou al een hele klus worden. Dit overtreft alle verwachtingen. Ik ben alle boeren en anderen die de land- en tuinbouw  en het familiebedrijf een warm hart toedragen heel dankbaar voor de stemmen”,  zegt Schreijer. “110.000 keer dank”, twitterde ze nadat het aantal stemmen bekend werd. Schreijer benadrukt dat de voorkeurstemmen verder gaan dan alleen boeren. “Ik heb mij in mijn campagne gericht op Natura 2000. Veel bedrijven ondervinden hier hinder van en dat moet opgelost worden. Er wordt wel gezegd dat het van Brussel moet, maar daar moeten we veranderingen in gaan brengen. Dat wil ik in Brussel gaan doen”, aldus de gemotiveerde politica. Volgende week vertrekt ze al voor haar eerste week in Brussel. Deze week heeft ze nog veel interviews en vrijdag wordt in het dorp een receptie georganiseerd om de overwinning te vieren.

Doordat Schreijer nu in het Europees Parlement gaat, is ze ook uit de maatschap van het bedrijf gegaan. Om belangenverstrengeling te voorkomen is het varkensbedrijf van de familie Schreijer vorige week officieel over gegaan naar haar zoon.

Het aantal voorkeurstemmen dat Schreijer haalde is vrij uniek. Voor zover bekend behaalden alleen Rita Verdonk (VVD) in 2006 met 620.000 stemmen en Theo Joekes (VVD), 250.000 stemmen meer voorkeurstemmen.

Beheer
WP Admin