Home

Nieuws 2281 x bekeken 8 reacties

Schreijer: 110.000 keer dank!

Hengevelde – Ze is er nog beduusd van. Maar liefst 110.000 mensen brachten vorige week hun stem uit op Annie Schreijer- Pierik, nummer 25 van het CDA.

Ze wordt daarmee rechtstreeks gekozen voor het Europees Parlement. "We hadden gehoopt op 50.000 stemmen en dat zou al een hele klus worden. Dit overtreft alle verwachtingen. Ik ben alle boeren en anderen die de land- en tuinbouw  en het familiebedrijf een warm hart toedragen heel dankbaar voor de stemmen",  zegt Schreijer. "110.000 keer dank", twitterde ze nadat het aantal stemmen bekend werd. Schreijer benadrukt dat de voorkeurstemmen verder gaan dan alleen boeren. "Ik heb mij in mijn campagne gericht op Natura 2000. Veel bedrijven ondervinden hier hinder van en dat moet opgelost worden. Er wordt wel gezegd dat het van Brussel moet, maar daar moeten we veranderingen in gaan brengen. Dat wil ik in Brussel gaan doen", aldus de gemotiveerde politica. Volgende week vertrekt ze al voor haar eerste week in Brussel. Deze week heeft ze nog veel interviews en vrijdag wordt in het dorp een receptie georganiseerd om de overwinning te vieren.
Doordat Schreijer nu in het Europees Parlement gaat, is ze ook uit de maatschap van het bedrijf gegaan. Om belangenverstrengeling te voorkomen is het varkensbedrijf van de familie Schreijer vorige week officieel over gegaan naar haar zoon.

Het aantal voorkeurstemmen dat Schreijer haalde is vrij uniek. Voor zover bekend behaalden alleen Rita Verdonk (VVD) in 2006 met 620.000 stemmen en Theo Joekes (VVD), 250.000 stemmen meer voorkeurstemmen.

Laatste reacties

 • pensboer

  mw.Schreijer in het Europees Parlement, fijn voor het CDA. Landbouwpolitiek is keuzes maken.De CDA/LTO- politiek heeft de handen vol om haar beleid gericht op behoud van gezinsbedrijven waar te maken! Ze zaten toch steeds in de regering bij allerlei megaontwikkelingen van voedselimperia als megastallen en tuinbouwagglomeraties? Wat deed het CDA tegen de afschaffing van het melkquotum, en ze wilden toch ook de dierrechten in de intensieve veehouderij afschaffen!(niet gelukt).Het CDA heeft jarenlang het neo-liberalisme aangehangen en zijn opgekomen voor de koplopers in de landbouw.
  Dus er moet nog hard gewerkt worden om ruimte te geven aan kleine en middelgrote gezinsbedrijven en schaalgroottes en productiequota vast stellen. Nederland hoeft de wereld niet te voeden (enorme export), de landen in Europa en wereldwijd hebben recht op hun eigen voedselsoevereiniteit en dienen hun eigen landbouw te ontwikkelen. Dan hoeven er minder arbeiders en vluchtelingen naar hier te komen voor werk en voedsel en inkomen. Daarop moet het Eurpese parlement zich richten. Er moet een balans komen in voedselproductie, met een solidaire verdeling van grond en productierechten, productiebeheersing en sturing en streven naar grondgebondenheid. Dit op menselijke maat en een kostendekkende prijs voor een kwaliteitsproduct.Dat is het opnieuw overdenken en hervormen waard, een landbouwsysteem dat duurzaam is voor het behoud van een familiale landbouw.

 • pensboer

  mw.Schreijer in het Europees Parlement, fijn voor het CDA. Landbouwpolitiek is keuzes maken.De CDA/LTO- politiek heeft de handen vol om haar beleid gericht op behoud van gezinsbedrijven waar te maken! Ze zaten toch steeds in de regering bij allerlei megaontwikkelingen van voedselimperia als megastallen en tuinbouwagglomeraties? Wat deed het CDA tegen de afschaffing van het melkquotum, en ze wilden toch ook de dierrechten in de intensieve veehouderij afschaffen!(niet gelukt).Het CDA heeft jarenlang het neo-liberalisme aangehangen en zijn opgekomen voor de koplopers in de landbouw.
  Dus er moet nog hard gewerkt worden om ruimte te geven aan kleine en middelgrote gezinsbedrijven en schaalgroottes en productiequota vast stellen. Nederland hoeft de wereld niet te voeden (enorme export), de landen in Europa en wereldwijd hebben recht op hun eigen voedselsoevereiniteit en dienen hun eigen landbouw te ontwikkelen. Dan hoeven er minder arbeiders en vluchtelingen naar hier te komen voor werk en voedsel en inkomen. Daarop moet het Eurpese parlement zich richten. Er moet een balans komen in voedselproductie, met een solidaire verdeling van grond en productierechten, productiebeheersing en sturing en streven naar grondgebondenheid. Dit op menselijke maat en een kostendekkende prijs voor een kwaliteitsproduct.Dat is het opnieuw overdenken en hervormen waard, een landbouwsysteem dat duurzaam is voor het behoud van een familiale landbouw.
  R.Schut-Hakvoort
  te Lottum
  ex-boerin

 • aarthamstra1

  Pensboer ,Goed verwoord , dat is goed voor het volk ,niet voor de multinationals en boerenbedrog organisatie ZLTO , die willen macht, .macht, meer macht. Mozes zou zeggen het dondert niet als de melk maar duur is.

 • alco1

  Een hele domme opmerking pensboer. Dat Nederland Europa niet hoeft te voeden. Dan begrijp je niets van economie. Wij importeren ontzettend veel producten als auto's, kleding en zo kun je nog wel even doorgaan. Daar moet wat tegenover staan wat geëxporteerd wordt, anders kunnen we wel helemaal de Pijp aan Maarten geven.

 • josheunen1

  Annie van harte gefeliciteerd met deze verkiezingsuitslag.Gelukkig weer iemand in het Europees Parlement die de problemen van de boeren
  weet te benoemen. Veel succes met je uitverkiezing,
  Agrarisch Nederland rekend op je.

  Jos 1

 • minasblunders1

  Alco, wij hebben besloten om kennis te gaan exporteren. Daar hebben we nogal veel van zoals je weet. De hele wereld kijkt daar met bewondering naar.

 • veldzicht

  Pensboer je begrijpt er ook helemaal niets van,niemand is verplicht onze landbouwproducten te kopen,als ,n land door slechte oogsten tekorten heeft komen ze graag hier die tekorten aanvullen en voorkomen dat de prijzen daar torenhoog oplopen en nog minder mensen eten kunnen kopen, ik zou maar een beetje zuinig zijn op onze boeren/tuinders en lanbouwgrond daar er steeds meer extreme weersomstandigheden komen( zegt men) en dus ook mislukte oogsten.

 • koestal

  Annie ,het is geweldig !

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.