Home

Nieuws 2511 x bekeken 1 reactie

Ruim 30.000 moeten 'meitelling' nog indienen

Den Haag – Zoals elk jaar moeten nog veel boeren vlak voor de deadline de Gecombineerde opgave indienen. Tot maandagmorgen 12 mei lagen er 46.693 opgaven bij uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Dit is 60,33 procent van het totaal.

Van 1 april tot en met 15 mei kunnen boeren de Gecombineerde Opgave 2014 indienen. RVO.nl verzoekt dit jaar zo'n 78.000 ondernemers om dit te doen. 49.447 hiervan doen een beroep op de bedrijfstoeslagregeling. Het totaalbedrag dat RVO.nl aan bedrijfstoeslag 2014 uitbetaalt, is €793 miljoen. Dit is inclusief steun voor de zogenoemde artikel 68-maatregelen, zoals brede weersverzekering en vaarvergoeding.

De zogenoemde meitelling kan tot en met 15 mei ingediend worden. Op die laatste dag tot uiterlijk middernacht. Wie na 15 mei de stukken inlevert, krijgt te maken met een korting op de te ontvangen steun.

Indienen moet dit jaar voor het eerst via het nieuwe klantenportaal op mijn.rvo.nl. Deze week is de helpdesk van RVO.nl langer bereikbaar, tot 22 uur.

Eén reactie

  • Arnens

    alleen jammer dat het systeem steeds overbezet is. Ik krijg geen toegang. Wat nu?

Of registreer je om te kunnen reageren.