Home

Nieuws 712 x bekeken 2 reacties

Renovatie- en uitbreidingslust Duitse glastuinbouw groeit

Viersen - Van de Duitse glastuinbouwers wil 12,5 procent ofwel één op de acht, investeren in het bedrijf. De meesten (8 procent) zetten daarbij in op renovatie van de kassen, 4,5 procent wil tevens uitbreiden. Dat valt op te maken uit door AgriDirect uitgevoerd onderzoek onder 1.400 ondernemers in deze sector.

De enquête, de Gewächshausscanner Deutschland, werd gehouden in maart. In vergelijking met een soortgelijk onderzoek van vier jaar geleden is de investeringslust gegroeid. Toen wilde 4,6 procent investeren, waarvan 3,5 procent in uitbreiding.

Laatste reacties

  • ikkethuis

    In nederland heeft men moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Nederland was voorheen koploper in de glastuinbouw, en de afzet ging/gaat naar duitsland. Het ziet er naar uit dat nederland deze strijd gaat verliezen tov duitsland. Dit alles komt door het ongelijke speelveld waarin de agrarische sector zich nu bevindt.

  • huisvader

    Gas ook goedkoper Duitsland , importland

Of registreer je om te kunnen reageren.