Home

Nieuws 1318 x bekeken

Rechter staat uitrijden drijfmest toe

Den Haag - De Raad van State legt geen extra beperkingen op aan een melkvee- en schapenbedrijf in het Noord-Hollandse Graft-De Rijp bij het uitrijden van drijfmest.

De Stichting Open Polders vond dat het bedrijf geen Natuurbeschermingswetvergunning had mogen krijgen.

De hoogste bestuursrechter heeft woensdag echter bepaald dat het bedrijf terecht een vergunning verkregen heeft. Het bedrijf dat een nieuwe stal wil bouwen voor 140 melkkoeien, 90 stuks jongvee en 913 schapen, pacht gronden en heeft gronden in eigendom die deels gelegen zijn in het natuurgebied Eilandspolder. Het bedrijf heeft beperkingen opgelegd gekregen voor het uitrijden van drijfmest - er mag niet meer worden uitgereden dan voor 2000 het geval was.

Of registreer je om te kunnen reageren.