Home

Nieuws 592 x bekeken 2 reacties

Q-koortspatiënten klagen Staat aan

Nijmegen – De stichting Q-koortsclaim gaat namens Q-koortspatiënten procederen tegen de Staat.

De patiënten willen een schadevergoeding omdat ze vinden dat de overheid niet goed heeft gehandeld bij de uitbraak van Q-koorts, waarbij honderden mensen ziek zijn geworden. De overheid had eerder meer informatie moeten geven over de besmette bedrijven, vindt de stichting.
Eerder klaagde de stichting Q-koortsclaim ook geitenhouders aan voor schadevergoeding. Voor ongeveer 85 procent van de geitenbedrijven die zijn aangeklaagd zijn verzekeraars gesteld, die gezamenlijk een advocatenkantoor hebben ingeschakeld voor advies.
Bert Brunninkhuis van patiëntenorganisatie Q-uestion gaat de aanklacht tegen de Staat in juni indienen. Brunninkhuis is zelf ook Q-koortspatiënt. Hij vindt dat de overheid veel te lang de privacy van boeren heeft laten prevaleren boven de gezondheid van burgers. Volgens Brunninkhuis heeft de overheid een zorgplicht.

Laatste reacties

  • Elevage

    en WD heeft ook een zorgplicht, zie artikel elders...............

  • Broes

    De overheid heeft een zorgplicht en moet bovendien het voorzorgprincipe hanteren. Vooral als de geitenhouders zich door de banken onder druk worden gezet. Hoeveel geitenhouders en hun gezinsleden hebben zelf Q-koorts opgelopen?

Of registreer je om te kunnen reageren.