Home

Nieuws 10 reacties

PvdD wil verbod op kooihuisvesting konijnen

Den Haag – De Partij voor de Dieren (PvdD) wil een Europees verbod voor kooihuisvesting voor konijnen. Esther Ouwehand heeft hiervoor een motie ingediend. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil eerst de inzet van de sector afwachten.

De sector werkt aan welzijnsvriendelijke kooien voor vleeskonijnen, die per april 2016 verplicht worden. "Op dit moment wordt 65 procent van de voedsters al in deze welzijnsvriendelijke kooien gehouden", zei Dijksma tijdens een debat in de Tweede Kamer. Als de maatregelen van de sector niet voldoende effectief zijn voor het verbeteren van het welzijn van de konijnen, is Dijksma wel bereid om verdergaande stappen te ondernemen. Dijksma wil dit dan Europees doen. Volgens de PvdD bestaan er geen welzijnsvriendelijke kooien voor konijnen. Voor de motie was steun van de SP, D66, PvdD, en GroenLinks, waarmee er geen meerderheid was.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  eerst de nertsen, nu de konijnen, daarna de varkens en kippen????????
  Ben benieuwd of de PVD ook de kosten gaat betalen.

 • l coumans

  met wd het zelfde als de brandstofprijzen het kan altijd nog gekker

 • vandenbrandcv1

  europees regelen, en dan van buiten de eeg konijnenvlees invoeren. zoals met meerdere vleessoorten toch ????!!!!!! onbegrijpelijk,dat een sector door een handje vol mensen zoals pvd zo weer de les te laten lezen.

 • bertfeit1

  Ook bij particulieren de konijnen uit het hok? Laat ze maar lekker rondscharrelen in hun tuinen!!!!

 • reiziger

  Nu de honde bens ,vogel kooi ,hamster en kavia kooien ook nog verbieden dan mag alleen de mens nog in een kooi gehuisvest worden

 • info460

  LTO en alle andere belangenorganisaties zoals NVV etc moeten zich dit enorm aantrekken!!!! Inderdaad eerst de nertsen weg, strike 1 voor de dierenpartij. Ik heb de organisaties vrijwel niet gehoord, en zeker niet één lijn zien trekken. STOELPOOT 1 is reeds onder de sector uit. Nu de konijnensector; STOELPOOT 2. Zit al vrij lastig hé. De voorbereidingen voor stoelpoten 3 en 4 zijn al lang bezig. Kwestie van wachten..... Of gaan we de stoel '.s.m. met z'n alles repareren. HAAST is geboden!!!!!

 • info460

  Waarom hoor ik geen tegenberichten van de organisaties. We hoeven er blijkbaar niet veel van te verwachten. Het wordt tijd voor een BOERENPARTIJ in de politiek!!

 • jan van den broek

  Motie indienen, motie afkeuren, hier oppakken daar neerleggen en zo komt Ouwehand haar tijd door.
  Ik vind dat er subsidie moet komen voor aanplant haren op kale hoofden
  om reden dat die arme haarluizen dan meer overlevings kansen hebben

 • agratax2

  PvdD heeft maar een doel -iedere wereldbewoner VEGANIST-. Met eenvoudige overtuigingskracht zal dit NO MEAT geloof nooit landen bij de mensheid, dus moet het via wettelijke regels die dierhouderij onmogelijk maken. Dit lijkt aardig te lukken in het rijke deel van de wereld, de armen maken zich niet druk over dierwelzijn, hun enige zorg is morgen weer eten in de hand.
  Het wordt de hogste tijd dat we ons gaan inzetten voor bescherming van de gevoelens van planten. Ik zou zeggen 'Alleen nog afgestorven planten eten en geen groene blaadjes plukken en in kokend water mikken of levend versnijden tot sla.

 • wienbemelmans

  we zijn een watjes-samenleving geworden er zijn ook geen
  politieke leiders meer met een moedig verhaal daarom komt van de politiek ook geen daadkracht meer ze zagen alle stoelpoten weg en als alles door hun kapot gemaakt is
  weten ze van niks en hebben ze allang weer dik betaalde
  neven baantjes ( zie Hermans 20 stuks ) ze moeten zich
  de ogen uit de kop schamen bah bah.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.