Home

Nieuws 460 x bekeken

Pilgrim's Pride biedt 6,4 miljard dollar voor Hillshire Brands

Greeley - Pilgrim's Pride biedt $6,4 miljard (€4,7 miljard) in contanten voor Hillshire Brands, een belangrijke producent van merken worstjes, hotdogs en bakkerijproducten.

Pilgrim's Pride, eigendom van JBS, is de tweede grootste pluimveeslachter in de VS na Tyson Foods. Als de deal doorgaat, ontstaat voedingsconcern met een totale omzet van $12,4 miljard dollar (€9,1 miljard).
Hillshire Brands is de voortzetting van het Sara Lee-concern dat resteerde na de afsplitsing van de koffie- en theetak Douwe Egberts in 2012. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van 4 miljard dollar. CEO Wesley Batista van JBS, het grootste vleesconcern wereldwijd, schrijft in een brief aan Hillshire-topman Sean Connolly dat "zoals jullie weten het al lang onze wens is het bedrijf te kopen."
Pilgrim's bod komt meer op 45 dollar per aandeel, ongeveer 22 procent meer dan de slotkoers van afgelopen vrijdag. Als de deal doorgaat, wordt een streep gezet door Hillshire's omstreden overnamebod van 4,3 miljard dollar op Pinnacle Foods. Pinnacle is net als Hillshire Brands primair Noord-Amerika actief en verkoopt consumentenproducten als pizza's, bakmixen en zure conserven.
Topman Bill Lovette van Pilgrim's schrijft aan Connolly nu naar voren te treden met het overnamebod omdat een overname van Pinnacle het kopen van Hillshire onaantrekkelijk maakt. Pilgrim's wil de overname deels betalen door het uitgeven van nieuw schuldpapier. Moederbedrijf JBS heeft reeds een volgens kredietbeoordelaars lastige schuldpositie en kondigde onlangs aan meer aandelen uit te geven.
Tussen 2005 en 2012 groeide de omzet door een lange reeks overnames in Zuid-Amerika, de VS en Australië van bijna €1,3 miljard naar €22 miljard. Vorig jaar kocht het bedrijf voor €1,9 miljard pluimveeslachter Seara van Marfrig.

Of registreer je om te kunnen reageren.