Home

Nieuws 922 x bekeken

Overlast eikenprocessierups komt eraan

Wageningen - Nog even en mensen en huisdieren kunnen al weer overlast ondervinden van de eikenprocessierups.

De eerste rupsen hebben al de beruchte brandharen ontwikkeld en de overlast begint waarschijnlijk over een week, als de nesten groter zijn en meer van deze dieren van huid hebben gewisseld. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups zaterdag op Natuurbericht.nl.

De loslatende brandhaartjes kunnen zorgen voor ademnood, ontstoken ogen, jeukbulten en zelfs koorts en longontsteking. In het noorden doet het probleem zich wat later voor dan in het zuiden.

Hoge temperaturen in maart en april hebben voor een zeer snelle ontwikkeling van de rupsen gezorgd. Vorig jaar waren de eerste diertjes met brandharen pas op 12 juni te zien. In het noorden doet het probleem zich wat later voor dan in het zuiden.

Gemeenten moeten nu ook vroeger dan normaal de strijd aanbinden met de eikenprocessierups.

Of registreer je om te kunnen reageren.