Home

Nieuws 2 reacties

Nog geen extra eisen aan geurbelasting veehouderij

Den Haag - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) is nog niet van plan extra eisen te stellen aan de geurbelasting door de veehouderij. Zij wil eerst een evaluatie afwachten, die in de loop van 2015 wordt afgerond.

SP-Kamerlid Henk van Gerven heeft in een motie gevraagd normen te stellen voor de maximale geurbelasting die aanwezig mag zijn in het buitengebied. Aanleiding is een advies van de Gezondheidsraad uit november 2012, waarin staat dat de normen voor de geurbelasting door de veehouderij op andere normen gebaseerd zijn dan die voor andere bedrijven. De gezondheidsraad trekt de deugdelijkheid van die normen in twijfel.

Staatssecretaris Mansveld heeft aangegeven dat bij de vaststelling van de Wet Geurhinder en Veehouderij heeft de Tweede Kamer gevraagd de normen voor de veehouderij niet aan te scherpen ten opzichte van de toen bestaande situatie. Maar gemeenten hebben nu wel de mogelijkheid de regels aan te scherpen. "Als gemeenten van die mogelijkheid gebruik maken verbetert er al veel", aldus Mansveld.

Een aantal gemeenten maakt al gebruik van die mogelijkheid.

De staatssecretaris  wil gemeenten wel  informeel wijzen op de mogelijkheden, maar zij ziet geen mogelijkheden om  alle gemeenten te verplichten zich te houden aan een algeheel geldende norm voor de maximale geurbelasting in een gebied.

Laatste reacties

  • jan van den broek

    Als het technisch mogelijk is om MINDER stank(geur) in de lucht te blazen stel ik dat op prijs dat daardoor gebruik van gemaakt wordt.
    Koolstof filters achter de ventilatoren moet te maken zijn. Vlees 1 cent duurder melk een cent duurder, geiten kaas en kaas een cent kilo duurder.
    Werk voor technische uitvoerders,gezondheids raad tevreden, Mansveld doet dan EINDELIJK eens wat goeds, Dijksma keurt dit goed, Vele mensen gelukkig, Niets voorstellen gewoon doen, uitvoeren de lucht is toch ook mede van ons.

  • Elevage

    ik las geurBelasting...................mot niet gekker worden

Of registreer je om te kunnen reageren.