Home

Nieuws

Molenaar Award voor Leo den Hartog

Utrecht - Leo den Hartog, directeur onderzoek en ontwikkeling bij diervoederproducent Nutreco en hoogleraar aan Wageningen Universiteit, is winnaar geworden van De Molenaar Award 2014. Den Hartog kreeg de prijs uit handen van juryvoorzitter Bram Bierens tijdens een feestelijke bijeenkomst op de beurs VIV Europe in Utrecht.

Voor De Molenaar Award 2014, een gegraveerde glasplaat met molensteentjes, waren drie kandidaten genomineerd door de jury. Naast Den Hartog ging het om Henri Michiels (Dinnissen) en Ruud Tijssens (Fefac/Agrifirm). Eerstgenoemde ging er met de prijs vandoor. Volgens de jury is Den Hartog niet alleen een boegbeeld voor de sector, zowel nationaal als internationaal, maar verenigt hij ook innovatie, onderzoek en praktijk. "Den Hartog loopt niet weg voor uitdagingen en is daarnaast een bruggenbouwer. Als geen ander weet hij verbindingen te leggen tussen de diverse geledingen in de sector, tussen verschillende instanties nationaal en internationaal en niet in de laatste plaats tussen onderzoek en praktijk", aldus de jury.

De Molenaar Award is een initiatief van vakblad De Molenaar. De prijs werd voor de zesde keer uitgereikt aan een persoon die zich de afgelopen periode in het bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.