AlgemeenNieuws

Mansveld: doorgaan met voorstel transgene teelten

Den Haag – Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) voelt er niets voor om in dit stadium van de besprekingen tegen het Griekse compromisvoorstel te stemmen, dat de toelating van transgene teelten moet regelen.

De Partij voor de Dieren heeft daar in een motie om gevraagd. Volgens Kamerlid Esther Ouwehand moet  het Griekse compromisvoorstel anders worden ingestoken.

Het voorstel voor de toelating van transgene teelten houdt in dat  de Europese Unie een aanvrager vergunning geeft op basis van onder meer de risico-beoordeling door de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa. Tegelijkertijd kunnen lidstaten aangeven dat ze de teelt op hun grondgebied niet willen toelaten. De aanvrager kan daarmee rekening houden. Als de aanvrager dat niet doet, kan de lidstaat zelf alsnog de toelating voor het eigen grondgebied, of delen daarvan, tegenhouden.

Volgens Mansveld komt  het Griekse voorstel ook tegemoet aan een eerdere motie van de Partij voor de Dieren. “Wat mij betreft steunen we dit voorstel.”

Beheer
WP Admin