Home

Nieuws 4 reacties

Mansveld: doorgaan met voorstel transgene teelten

Den Haag - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) voelt er niets voor om in dit stadium van de besprekingen tegen het Griekse compromisvoorstel te stemmen, dat de toelating van transgene teelten moet regelen.

De Partij voor de Dieren heeft daar in een motie om gevraagd. Volgens Kamerlid Esther Ouwehand moet  het Griekse compromisvoorstel anders worden ingestoken.

Het voorstel voor de toelating van transgene teelten houdt in dat  de Europese Unie een aanvrager vergunning geeft op basis van onder meer de risico-beoordeling door de Europese voedselveiligheidsautoriteit Efsa. Tegelijkertijd kunnen lidstaten aangeven dat ze de teelt op hun grondgebied niet willen toelaten. De aanvrager kan daarmee rekening houden. Als de aanvrager dat niet doet, kan de lidstaat zelf alsnog de toelating voor het eigen grondgebied, of delen daarvan, tegenhouden.

Volgens Mansveld komt  het Griekse voorstel ook tegemoet aan een eerdere motie van de Partij voor de Dieren. "Wat mij betreft steunen we dit voorstel."

Laatste reacties

 • agratax2

  Ik hoop dat Mansveld en haar collega's eindelijk eens kennisnemen van alle studies die de ernstige gevaren van de huidige GMO 's bloot leggen en minder hun oren laten hangen naar handelaren en genetische industrie. Wil Mansveld dat Europa, tot nog toe redelijk ontkomen aan de negatieve gevlogen van deze technologie, nu onze voorgangers de negatieve gevolgen in beeld krijgen, alsnog deze ernstige vervuiling in huis halen om dan nog 10 of meer jaren de GMO industrie te voeden alvorens wij de conclusie trekken, dat onze voorgangers gelijk hadden. Hartstikke gevaarlijk en mens en dier onterend!!!

 • elmfarms

  Stap niet in de valkuil zoals andere werelddelen deden. Spreek uit ervaring maar de macht van de grote is groot.

 • denker123

  Hier in de V.S. neemt de weerstand van de bevolking tegen GMO's alleen maar toe,in de staat Oregon zijn in 3 counties referendums gehouden met de vraag voor of tegen GMO de uitslag is bij alle 3 tegen GMO's. Maar wat er van komt??,het gewone volk heeft niets te vertellen en Monsanto gaat rustig door met subsidie geven aan landbouwscholen .

 • denker123

  Hoe gaat dit in de praktijk werken in de ene staat GMO 's toelaten en in de andere niet.?? Het resultaat zal wel zijn export verboden en marktverstoring.

Of registreer je om te kunnen reageren.