Home

Nieuws 1524 x bekeken 5 reacties

LTO: ammoniakbeleid baseren op metingen

Den Haag - Het ammoniakbeleid moet worden uitgevoerd op basis van daadwerkelijk gemeten waarden en niet aan de hand van de berekende waarden. Dat zegt LTO Nederland in een reactie op de tegenvallende resultaten van het ammoniakbeleid.

LTO verwacht dat er meer ontwikkelruimte voor de veehouderij ontstaat als het beleid uitgaat van de gemeten ammoniakconcentraties in de lucht. Het huidige ammoniakbeleid is echter gebaseerd op berekende uitstoot van ammoniak van stallen, mestopslagen en mest uitrijden. Dit zijn berekeningen verkregen op basis van landbouwgegevens en aannames over de vervluchtiging of verdamping van ammoniak. LTO is van mening dat wetenschappers eerst helderheid moeten geven over de betrouwbaarheid van de modellen om ammoniakuitstoot mee te berekenen.

LTO roept de politiek op om de totstandkoming van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) niet te verder te vertragen.

Laatste reacties

 • frankverhoeven

  Als ik LTO was zou ik dit niet alleen roepen, maar ook gewoon meer gaan meten! Wij zijn afgelopen maandag met ons subsidiegeld gewoon het veld in gegaan met ammoniakbuisjes, zie: http://vimeo.com/95968811 LTO (de sector) heeft middelen genoeg om ook aan de slag te gaan, want alleen zo komen we dichter bij waarheden en mogelijke oplossingen.

 • koestal

  luchtfietserij van de overheid gebaseerd op onduidelijke aannames

 • bramegberts1

  Wat een tegenstrijdigheid in de laatste 2 zinnen, eerst willen ze helderheid over de betrouwbaarheid vd modellen en aan de andere kant willen zo snel mogelijk de PAS invoeren, die volledig gestoeld is op het AERIUS programma dat de ammoniak( depositie)uitstoot tot op 2 cijfers achter de komma BEREKENT en beschrijft wat het effect daarvan is op kwetsbare natuur. LTO snappen jullie het nog wel??????

 • RIOGRANDE

  had lto dat niet eerder kunnen bedenken dan

 • minasblunders1

  Bramegberts, natuurlijk snappen ze het niet. Wat LTO had moeten doen, was de onzinnigheid van deze regelgeving aantonen. Als je de kennis over de materie niet beheerst, moet je je afvragen wat je eigenlijk nog bij een 'boerenbelangenbehartiger' te zoeken hebt. Zoals gewoonlijk is het weer hom noch kuit.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.