Home

Nieuws 4 reacties

Kamer wil opheldering over geurbeleid

Den Haag – Tweede Kamerleden van PvdA en SP hebben staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu om opheldering gevraagd over de milieuvergunningen voor veehouderijen in Noord-Brabant die gebaseerd zouden zijn op verkeerde geurberekeningen.

Volgens de Wet Geurhinder en Veehouderij (WGV) kunnen gemeenten voor het verstrekken van vergunningen het VStacks-model toepassen. Dit blijkt echter niet altijd goed te werken, waardoor de geuruitstoot in sommige gevallen aanzienlijk hoger is dan volgens het VStacks-model is berekend. De Kamerleden willen dat de staatssecretaris het negatieve effect van deze werkwijze in beeld brengt. Ook willen ze weten wat de juridische gevolgen zijn van deze werkwijze. De SP vraagt bovendien aan de staatssecretaris of ze bereid is de Wet geurhinder en veehouderij verder aan te scherpen, waarbij de bevoordeling die veehouderijen genieten ten opzichte van industriële sectoren wordt opgeheven.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Ja daar gaan we weer die rooie rakkers maken alles kapot!!

 • anton1937

  Onzinnig verhaal om te twijfelen aan het geurbeleid. De SP gedeputeerde in Brabant wil alle boeren opruimen,dat is bekend. Zo is Johan van den Hout de GS gedeputeerde in Brabant van de SP een grote voorstander om de natuurgebieden te vernatten en legio dierenviaducten over de Autowegen. De SP.en de PvdA willen de boeren weg,om hun hobbybeleid te kunnen uitvoeren. Boeren en burgers die een gezonde landbouw willen, stem op 22 mei niet op de SP,de PvdA of PVV.

 • koestal

  straks gaat het in de Kamer nog echt stinken

 • Burnetti

  Vandaag wat uitkomsten gehoord van het geurhinder onderzoek onder 13.000 Brabanders en Limburgers. Zal volgende week wel naar buiten komen. V-stacks kan definitief bij het grofvuil.

Of registreer je om te kunnen reageren.