Home

Nieuws 1 reactie

Fransen waarschuwen voor goedkope voeding

Parijs – De Franse 'voedselpolitie' BNEVP heeft veel problemen geconstateerd in voeding van goedkope merken. Volgens de dienst kan regelmatig gebruik van dat soort producten een risico voor de gezondheid opleveren.

Dat is des te meer problematisch, omdat juist steeds meer mensen dergelijke goedkopere levensmiddelen kopen. De Brigade nationale d'enquêtes vétérinaires ontdekte onder meer groenachtig uitgeslagen vlees en vleesproducten, resten of uitwerpselen van muizen in vleeswaren zoals chorizo en van de grond geschraapte raclette-kaas. Bovendien werd regelmatig de hand gelicht met de eisen voor mechanisch van een karkas verwijderd vlees.

Daarnaast constateert de BNEVP veel problemen bij restaurants en andere zaken waar voeding wordt bereid. De dienst schrijft dat mede toe aan het grote tekort aan inspecteurs 'waardoor voor sommige bedrijven de kans op een controle is teruglopen tot drie keer per eeuw'.

Volgens een rapport van de Franse Rekenkamer, waarin de bevindingen van de 'voedselpolitie' zijn opgenomen, zijn de Fransen ook meer dan anderen blootgesteld aan residu van bestrijdingsmiddelen. Ondanks de nodige beperkingen blijft Frankrijk wat dit betreft de derde gebruiker ter wereld. ''De Fransen hebben daardoor een besmettingsniveau dat tot de hoogste ter wereld behoort.'' De Rekenkamer raadt aan in ieder geval de resultaten van alle onderzoeken op dit gebied op ruime schaal te publiceren, zodat de bevolking tenminste goed wordt geïnformeerd.

Eén reactie

  • cornelis 22

    3 keer per eeuw is te overzien
    ik ga naar Frankrijk
    en kom nooit meer terug

Of registreer je om te kunnen reageren.