Home

Nieuws 1 reactie

Franse boeren eisen actie tegen wolf

Razes – Een groep veehouders uit de Franse regio Aude heeft maatregelen geëist tegen wolven nadat bij enkele aanvallen in een paar dagen tijd veertien schapen en lammeren zijn doodgebeten en nog eens zeven anderen afgemaakt moesten worden.

De overheid heeft pas in maart dit jaar vastgesteld dat de wolven ook in dit deel van het land voorkomen, maar volgens de boeren is dat al veel langer het geval. ''Wolven horen niet in dit gebied, op nog geen twintig kilometer van een streek waar boeren meer dan tweeduizend schapen houden en waar andere moeten leven van de veehouderij,'' aldus de regionale boerenbond FDSEA. Corr

Eén reactie

  • schoenmakers1

    moet het in nederland ook zover komen, als het kalf verdronken is demp men de put, of zoals vaker in nederland, kijkt men de andere kant op

Of registreer je om te kunnen reageren.