Home

Nieuws 903 x bekeken 1 reactie

Fiscus wacht oordeel hoogste rechter af

Den Haag - De Belastingdienst wacht het oordeel van de Hoge Raad af over de boekhoudmethode waarbij de boekwaarde van grond elk jaar wordt aangepast aan de werkelijke waarde. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde vorige week dat de aangepaste boekhoudmethode is toegestaan, waardoor ondernemers gemakkelijker vooruit kunnen lopen op een eventuele wijziging of afschaffing van de landbouwvrijstelling.

Volgens de Belastingdienst is elke interpretatie op dit moment hypothetisch, omdat de hoogste rechter nog een oordeel moet vormen. De uitspraak heeft op dit moment geen gevolgen voor de ondernemers of de Belastingdienst, omdat het een proefprocedure betreft.

Volgens Accon-AVM, het accountantskantoor dat de zaak aanhangig heeft gemaakt namens 4.000 klanten, zal de fiscus toekomstige inkomsten mislopen als de uitspraak van het hof overeind blijft. Dan zou de afschaffing van de Landbouwvrijstelling voor de belastingdienst geen voordelen meer opleveren.

Eén reactie

  • Klaas Bouwman

    Na afschaffing van de landbouwvrijstelling ga je dan jaarlijks belasting betalen over de waardestijging van de grond? Indien geen grond wordt verkocht, ontstaat dan snel een liquiditeitsprobleem!

Of registreer je om te kunnen reageren.