Home

Nieuws 2 reacties

FAO en OIE bundelen krachten in strijd tegen dierziekten

Brussel - De wereldvoedselorganisatie FAO en de diergezondheidsorganisatie OIE gaan hun krachten bundelen op het gebied van diergezondheid.

Doel is te komen tot een betere diergezondheidssituatie, een betere veiligheid van vleesproducten en een veilige handel in levende dieren. De beide organisaties willen  hun inspanningen onder meer richten op het voorkomen en controleren van ziekten als mond- en klauwzeer en Afrikaanse varkenspest. Ook willen de organisaties zich richten op het voorkomen van resistentie tegen antibiotica en een verantwoord gebruik van antibiotica.

De wil om de inspanningen te bundelen komt bovendien voort uit de klimaatveranderingen die ook invloed heeft op de verspreiding van bepaalde ziektekiemen.

Eén van de ziekten waar FAO en OIE zich in de eerste plaats op richten is de MERS-ziekte, een ziekte veroorzaakt door een virus dat bij dromedarissen voorkomt en dat ook mensen kan besmetten.

Laatste reacties

  • agratax2

    Dat de organisaties zih willen richen op ernstige ziektes perfect. ht lijkt me echter relevant om te onderzoeken waar de oorzaak van de besmetting ligt. Zijn de dieren door inteelt en de moderne GMO voeding misschien vatbaarder? Indien dit het geval is, kan een groot deel van de onderzoeken naar bestrijden of voorkomen via medische of dure hygiene maatregelen achter wege blijven.

  • koestal

    Haal a.u.b hier die ziekten niet naar toe,mensen reizen tegenwoordig veel m.i. teveel .Ze halen overal wat vandaan ,maar Nederland is kwetsbaar met zijn vee en bevolkingsdichtheid,er kan maar zo de pleuris uitbreken

Of registreer je om te kunnen reageren.