Home

Nieuws 16 reacties

Ergste leed geleden bij wateroverlast

Zwolle - De maatregelen die zijn ingezet tegen de wateroverlast van de afgelopen dagen in Drenthe en Overijssel hebben effect, meldt het waterschap Vechtstromen vrijdag.

Op steeds meer plekken beweegt het waterpeil zich in de richting van normale waarden. De verwachting is dat dit zich de komende dagen doorzet. De waarschuwing om niet te gaan varen op de Vecht blijft de komende dagen van kracht.

De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn gunstig en gaan uit van droog weer. Dit betekent dat de waterpeilen waar die nog verhoogd zijn, zich steeds meer zullen bewegen naar normale waarden. Ook op de Vecht is het hoogste peil inmiddels gepasseerd.

Laatste reacties

 • groot7731

  Het waterschap had eerder de sluizen open moeten gooien, had meer narigheid bespaard.

 • Schaapje

  Die ambtenaren lopen altijd achter de feiten aan. Ook in onze regio gaan ze pas pompen als het peil 10 cm hoger staat dan normaal. Jaren geleden hadden we nog machinisten op de gemalen en die begonnen al met malen voordat het uit de hand liep. Anno 21e eeuw is het per pc geregeld. Ja dat noemen ze vooruit gang!

 • schoenmakers1

  ze denken dat ze belangrijker zijn als ze het af en toe verkeerd laten gaan in plaats van gewoon goed te doen waarvoor ze betaald worden

 • johannetje

  Het ergste leed moet nog komen, door wegkwijnende gewassen.

 • koestal

  De natuurorganisaties hebben het voor het zeggen,die klagen al jaren over verdroging,ze worden op hun wenken bediend ,een boer heeft tegenwoordig niks in te brengen,die moet zich aan allerlei regeltjes houden en verder zwijgen ,de waterschapsmensen zijn tegenwoordig ook al bijzonder opsporingsambtenaar ,mogen nu ook al boetes uitdelen aan boeren ,leve de bureaucratie,een boer mag alleen maar betalen ,terwijl de natuurorganisaties nauwelijks iets betalen voor al die duizenden hectares die ze in bezit hebben ,maar wel een boel zeggenschap in het waterschapsbestuur hebben

 • Bloemestein

  Groot gelijk Koestal, zullen we maar een nieuwe boerenpartij op poten zetten, die deze onbenullen gaat aanpakken, kunnen we ook de ganzenoverlast eens goed gaan regelen.

 • massy

  Geduld is bij deze een schone zaak strak als het echt fout is komen ze op knikkende knieen om te vragen hoe het dan moet want vroeg of laat gaat het GOED FOUT. EN DAN IS HET ONZE BEURT want die geleerden begrijpen er geen zak van.

 • koestal

  @massy,dan moet je nog wel lang wachten,wie heeft er zo veel geduld ?

 • veldzicht

  Bloemestein een nieuwe boerenpartij opzetten?die 2% boeren die er nog zijn daar liggen ze niet wakker van, en die boeren zijn nog verdeeld ook.
  met bloemetjes en bijtjes en wat slap natuur gehuil dat het zo slecht gaat trek je meer stemmers, landbouw is nu eenmaal uit en dat zal
  voorlopig niet veranderen.

 • piethermus1

  Goh! Wij in het Zuidwesten van het land zijn al een jaar of 15 met regelmaat wateroverlast gewend.... Toen hoorden we jullie collega-boeren in de rest van het land niet of amper... Verwacht derhalve nou geen compassie van mijn kant... Tegenwoordig is er een brede weersverzekering, die nog vrij goed gesponsord wordt door de overheid... Maar ja! Mensen steken hun centjes liever in de boeren bling-bling, een te grote trekker, een technisch snufje hier of daar, waarmee je kan pronken... Met een brede weersverzekering kan je niet zo leuk pronken, he!

 • aardappelboer

  Wat is dat nou voor rare opmerking,piethermus natuurlijk is het nooit leuk als je getroffen wordt door wateroverlast ongeacht waar je zit.Ik boer in drenthe en heb ook percelen die waterschade hebben echter het merendeel van mijn percelen zullen nooit onder water staan of slechts beperkt dus een weersverzekering zal hier niet helpen, de meeste boeren hier komen niet/nooit boven de 30% schade.Waar ik wel veel moeite mee heb is dat de waterschappen te laat hebben gereageerd zodat sloten overstromen en het water over het land loopt waardoor ik daardoor ook nog schade heb.Pas na 2 dagen werden er extra pompen neergezet, echter is het dan al te laat.Ook de waterberging hier in de buurt is te laat gebruikt, dit had al veel eerder gemoeten omdat het hier al wel 3 weken lang zeer nat is.Al met al schat ik in dat 10% van mijn aardappelareaal weg is.

 • 344412

  Binnenkort Waterschapsverkiezingen, voor alle stuurlui aan de wal: stel jezelf verkiesbaar!

 • Venstra

  Er is vroeger wel eens meer water gevallen en dan was het sneller weg, nu waren de vaarten dichtgegroeid om broedende vogels, sloten doen ze pas vanaf 1 juni, en dan in een vroeg voorjaar blijkbaar snappen ze niet dat de natuur geen vaste kalender heeft. En we zitten hier 5 meter boven n.a.p. niet op de zeebodem zoals bij Piethermus, en de sloten stroomden over. Natuurlijk alles draait hier om de 'natuur', oftewel natuurorganisaties, die willen alles vernatten, zieke experimenten waar de boer maar mee rekening moet houden.
  Het had een paar weken terug al stortbuien geregend, dan hadden ze toch wakker moeten wezen, straks moeten we zelf de sluizen maar bedienen.

 • koestal

  De waterschapsbesturen zijn erg gevoelig voor wat de natuurlobby vindt,dat is blijkbaar een belangrijke economie ,maar die weinig betaalt aan de waterschappen ,enkele euro,s per ha,het is pompen of verzuipen

 • piethermus1

  Wat wel een punt is, is dat het een vroeg voorjaar was en er amper een winter was. Er was dus al volop begroeiing in de sloten, waardoor water moeilijk weg kon. Dat is bij ons ook zo. Het waterschap is dus gewoon achter met het maai- en slootwerk, omdat ze niet anticiperen op hetgeen de natuur en het weer doet. Daar hebben jullie heus wel een zeer goed punt. Als pompen te laat ingeschakeld en er te laat extra pompen zijn, dan is dat ook een grote schande. Zo'n waterschap als bij jullie had toch kunnen leren van de ervaringen uit andere delen uit het land. Ik verwacht dus dat verantwoordelijke waterschapsmensen ontslagen zullen worden en verantwoordelijke bestuurders hun conclusies zullen trekken (Maar dat zal dus wel weer niet gebeuren).
  Helemaal ongelijk heb ik natuurlijk niet met mijn opmerkingen. Schuld zoeken bij jezelf gaat velen maar moeilijk af. dat geldt voor vrijwel iedereen in de maatschappij, hoor.

 • veldzicht

  Vroeger woonde ik vlak bij het gemaal en als het dan al nat was en er werd nog veel meer regen verwacht dan ging die molenaar vast voormalen, alle sloten stonden zo goed als droog en kon het gaan regenen wat het wou maar was er niets aan de hand,tegenwoordig om allerlei onduidelijke redenen mag dat niet meer met alle nodige gevolgen,
  en moeten er water opvanggebieden komen en meer van die flauwekul
  wat eigenlijk gewoon verkapte natuur aanleg is.

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.