Home

Nieuws 1 reactie

Een derde bewoners Herpen had Q-koorts

Herpen - Ruim een derde van de bevolking van het Noord-Brabantse Herpen die deelnamen aan het bevolkingsonderzoek Q-koorts blijkt besmet te zijn geweest met de bacterie. D

at blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek. Begin dit jaar hield de GGD Hart voor Brabant in Herpen een onderzoek waarbij iedereen uit gemeentedeel Herpen van 18 jaar en ouder werd uitgenodigd. Van de 2.163 genodigden namen 1.517 mensen deel aan het onderzoek.
Uit het bloedonderzoek blijkt dat 33,4 procent van de deelnemers ooit Q-koorts heeft gehad, 39,7 procent heeft nooit Q-koorts gehad. 0,4 procent heeft mogelijk chronische Q-koorts opgelopen. Van 26,5 procent van de onderzochte mensen is het niet duidelijk of ze ooit Q-koorts hebben gehad.

Eén reactie

  • Burnetti

    Het gaat om mensen die de ziekte Q-koorts werkelijk hebben doorgemaakt.
    Het gaat niet zoals u samenvat om het aantal besmettingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.