Home

Nieuws 1013 x bekeken

Brand Poeldijk verwoest vier bedrijven

Poeldijk - Een grote brand heeft zondagavond vier bedrijven in Poeldijk in de as gelegd. Het vuur, dat aan het begin van de avond uitbrak, was volgens de brandweer rond 2 uur 's nachts onder controle. Het nablussen gaat wel nog uren duren. Er zijn geen gewonden gevallen en geen gevaarlijke concentraties gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De brandweer was zondagavond laat vooral bezig om omliggende bedrijfspanden te beschermen voor het vuur. Volgens een woordvoerder is dat gelukt. Tijdens het nablussen probeert de brandweer vooral het kantoor van een naastgelegen bedrijf dat handelt in zonnepanelen te behouden.

Een woning, waarvan de politie eerder meldde dat die gecontroleerd uitbrandde, stond niet in brand en werd eveneens natgehouden. De bewoners van dat huis zijn geëvacueerd en opgevangen. Maandag wordt gekeken of er een publieksnummer kan worden geopend waar omwonenden naartoe kunnen bellen voor informatie.

De brand begon rond 8 uur 's avonds bij kwekerij Quick Plug. Die kwekerij deelt een bedrijfspand met drie andere bedrijven, die allemaal getroffen zijn. Volgens de eigenaar lagen er voornamelijk plastic pallets in het pand opgeslagen. De zwarte rookwolken die uit het verloren gegane pand kwamen, waren tot in de verre omtrek te zien.

Volgens een woordvoerster van de brandweer vlogen er brandende stukjes plastic door de lucht die voor meer problemen zorgden. Zo stond er korte tijd een stukje weiland in brand omdat daar brandend plastic was neergekomen. Monsters van het materiaal dat neerdwarrelt, zijn naar het RIVM gebracht, zodat die kan onderzoeken wat het precies is en hoe schadelijk het spul is.

De brand trok veel hinderlijk publiek. De politie riep omstanders nadrukkelijk en herhaaldelijk op om niet naar de brand te gaan en te vertrekken als ze daar al waren. Er zijn enkele wegen afgesloten om omstanders op een veilige afstand te houden. Ook zou het vaarverkeer zijn stilgelegd.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.