Home

Nieuws 3 reacties

'Bescherming stierenvechten uit EU-verdrag'

Amsterdam - Een meerderheid van 57 procent van de Nederlanders wil dat culturele of godsdienstige tradities als stierenvechten en onverdoofd ritueel slachten niet langer door het EU-verdrag beschermd worden. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Ipsos onder 1.097 mensen in opdracht van de Partij voor de Dieren.

Dergelijke tradities, net als dwangvoederen voor foie gras (ganzenlever), gaan ten koste van het welzijn van dieren, aldus de PvdD. Het Verdrag van Lissabon (het EU-verdrag) stelt dat dieren respect verdienen, maar "onder eerbiediging van godsdienstige riten, culturele tradities en regionaal erfgoed''.

De PvdD wil dat het verdrag op dit punt gewijzigd wordt. Overigens kan dat alleen met instemming van alle 28 EU-landen.

Laatste reacties

  • VET010

    600 mensen gaan bepalen wat er gebeurt in Europa, op zouten!!!!

  • koestal

    Dat stierenvechten nog steeds mag ondanks dat Thieme ,,regeert''

  • koestal

    Marianne zit daar geregeld op de tribune,ha ha !Het is toch ook EU !

Of registreer je om te kunnen reageren.