Home

Nieuws 294 x bekeken

Agrarische tak BASF presteert netjes

Ludwigshafen - De agrarische tak van de Duitse chemiereus BASF heeft een goede start gemaakt in 2014.

In het eerste kwartaal steeg de omzet van deze divisie, Agricultural Solutions, ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2013 met 6 procent naar 1,653 miljard euro en het resultaat (ebit) met krap 2,4 procent naar 510 miljoen euro, zo heeft het concern vrijdag laten weten. Agricultural Solutions zag de verkopen toenemen, voornamelijk door een sterke ontwikkeling op het noordelijk halfrond. Wel had de divisie last van negatieve valutaeffecten maar dat werd niet alleen gecompenseerd door de hogere afzetvolumes maar ook omdat hogere prijzen werden doorgedrukt.

De concernomzet als geheel leverde 1 procent in en kwam daardoor op 19,5 miljard euro. Ook het resultaat (voor rentekosten, belastingen en bijzondere posten) daalde, in dit geval  met 3,5 procent naar 2,1 miljard euro. BASF kampte met tegenvallers in zijn olie- en gasbedrijfsonderdelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.