Home

Nieuws

Afbouw klantenbestand Deutsche Bank vrijwel voltooid

Den Haag - Begin 2014 was er nog een groep van ongeveer vierhonderd klanten waarmee Deutsche Bank in 2014 tot een passende oplossing moest zien te komen.

Deutsche Bank heeft laten weten dat zij er inmiddels in is geslaagd met een aanzienlijk deel van deze klanten tot een passende oplossing te komen. Dat schrijft minister Dijsselbloem van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer.

Deutsche Bank stelt dat het bij een deel van de nog resterende groep klanten zeer moeilijk zal worden om tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen. Het betreft hier klanten die in het geheel niet bereikbaar blijken te zijn of elke medewerking ten aanzien van het verstrekken van noodzakelijke gegevens weigeren. In deze groep bevindt zich bovendien een ruime vertegenwoordiging van klanten die hun activiteiten hebben gestaakt of die negatieve eigen vermogens hebben.

Volgens huidige schattingen van Deutsche Bank zal circa de helft van deze groep klanten uiteindelijk overgedragen moeten worden aan bijzonder beheer. Dit zijn echter klanten die ook los van de strategische heroriëntatie van Deutsche Bank in bijzonder beheer zouden zijn beland.

Of registreer je om te kunnen reageren.