Home

Nieuws 689 x bekeken

22 aanvragen voor SDE+-subsidie

Den Haag - Er zijn 22 aanvragen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+). De regeling ging op 1 april 2014 open. Dat laat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) weten. Het geclaimde bedrag voor de ingediende aanvragen is in totaal €133,7 miljoen. Het totale budget dat beschikbaar is om duurzame energieprojecten te ondersteunen is €3,5 miljard.

Elf aanvragen betreffen het opwekken van hernieuwbare warmte door middel van bijvoorbeeld biomassa en geothermie, waar een subsidiebedrag van €132 miljoen mee gemoeid is. Ook zijn tien aanvragen voor zonnestroom ingediend. Het gevraagde subsidiebedrag voor deze projecten is €0,3 miljoen. Slechts een project voor de productie van groen gas is ingediend voor een bedrag van €1,4 miljoen. De aanvragen worden nu inhoudelijk beoordeeld.

Gisteren maakte het CBS cijfers bekend waaruit bleek dat het aandeel hernieuwbare energie in Nederland stagneert. Het aandeel hernieuwbare energie is 4,5 procent en lijkt ruim onder de groei te zitten die nodig is om te voldoen aan Europese doelstellingen. Volgens Europese afspraken moet het Nederlandse aandeel hernieuwbare energie in 2020 naar 14 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.