Home

Nieuws 968 x bekeken 6 reacties

Wolf gespot in Duits-Nederlands grensgebied

Meppen - Bij de Duitse plaatsen Meppen en Nordhorn zijn één of meerdere wolven gespot.

Op twee plaatsen werd met een automatische camera een dier op de gevoelige plaat vastgelegd. Bij Meppen was het half maart raak. Een wolf liep in een 'fotoval' van de regionale jagersvereniging. Iets meer dan 2 weken laten gebeurde hetzelfde bij Nordhorn. Toen een jager afgelopen weekeinde ook weer op een wolf stuitte, besloot het Duitse staatsbosbeheer naar buiten te treden met het nieuws.

Onduidelijk is of het om één en dezelfde wolf gaat, aldus een woordvoerster van de Duitse jagersvereniging in de regionale krant Neue Osnabrücker Zeitung. Ook is het onduidelijk of het om een vrouwtje of mannetje gaat. Bij Nordhorn ging het volgens het Duitse staatsbosbeheer vermoedelijk om een jonge wolf, die uit een roedel is verstoten en op zoek is naar een eigen leefgebied of partner. Volgens Klaus Pfennig van staatsbosbeheer in Meppen is het daar gesignaleerde dier vermoedelijk op doorreis in de richting van Nederland.

Laatste reacties

 • Gijs Gans

  hij is onderweg naar rijssen

 • somporn

  Dan is het dubbel loops jachtgeweer alvast geladen en is dan van harte welkom.

 • Elevage

  vermoedelijk op doorreis richting Nederland ...........tssssss alsof die wolf een kaart in z'n rugzak heeft. Beest ziet geen grenzen! Alleen als het gaas betreft van de OVP, daar kan ie trouwens prima terecht!

 • Bloemestein

  Nee, Elevage, Pfenning heeft op de wolf z'n TomTom gespiekt.

 • dereus

  1 april ligt toch al weer een paar weken achter ons

 • veldzicht

  Wie knalt de eerste wolf af? die krijgt een bloemetje.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.