Home

Nieuws 891 x bekeken

Werkgroep Behoud de Peel gelooft niet in PAS

Deurne – Stichting Werkgroep Behoud de Peel denkt dat de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) in huidige vorm geen stand zal houden. Volgens de stichting daalt de stikstofdepositie door de PAS met nog geen 5 procent. Hiermee wordt de kritische depositie in de Peel, een hoogveengebied op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg, nog steeds ver overschreden.

De PAS werd 24 april op hoofdlijnen aangenomen door de Tweede Kamer. In de berekeningen die aan de PAS ten grondslag liggen wordt de aanname gedaan dat de veestapel zich niet verder regionaal zal concentreren, aldus de Werkgroep. De PAS voorkomt volgens de stichting echter niet dat tegelijk met de toepassing van emissiearme stalsystemen veel meer dieren gehouden kunnen worden.
Wanneer de veestapel groeit, wordt de voorspelde reductie volgens de werkgroep niet gehaald. De stichting acht daarom het instellen van een regionaal stand-still in het aantal dieren een vereiste.

Of registreer je om te kunnen reageren.