Home

Nieuws 710 x bekeken 1 reactie

Walmart biedt goedkope bioproducten aan

Bentonville – Walmart, de grootste supermarktketen van de Verenigde Staten, gaat biologische producten verkopen tegen gangbare prijzen.

Dit gebeurt onder het merk Wild Oats. Beide bedrijven hebben daarvoor een samenwerkingsverband gesloten.

Volgens Walmart worden de prijzen van deze bioproducten een kwart lager dan die van vergelijkbare andere. 'Onze klanten hebben altijd meer betaald voor biologische producten', verklaarde Jack Sinclair, vicepresident van Walmart. 'Maar dat gaan we nu veranderen.' Walmart heeft als handelsmerk dat het kwaliteit en betaalbaarheid combineert. Volgens eigen onderzoek van de supermarkt wil 91 procent van de klanten wel biologische producten kopen als ze die betaalbaar vinden.

Tom Casey, ceo van Wild Oats, stelt in het gezamenlijke persbericht dat dankzij de schaal van Walmart voordelen te halen zijn die regelrecht ten goede komen aan de  consumenten. Zijn producten komen nu bij meer mensen dan ooit tevoren.

Walmart en Wild Oats introduceren samen honderd producten, die in 4.000 winkels verkocht worden. Het assortiment varieert per vestiging. Walmart heeft in totaal ruim elfduizend winkels in 27 landen. De omzet is bijna een half miljard dollar en er zijn twee miljoen mensen in dienst.

Volgens persbureau Reuters kan Wild Oats met zulke lage prijzen werken doordat het alle tussenschakels uitschakelt, en langetermijnafspraken maakt met agrarische toeleveranciers.

Eén reactie

  • W Geverink

    Walmart is een bedrijf dat producenten / toeleveranciers en personeel op een wel heel erg brute en medogenloze manier uitknijpt en misbruikt. Wij hebben bij walmart om die reden al meer dan tien jaar geen cent uitgegeven. Om een beetje een idee te krijgen check youtube: Walmart: The high cost of low prices.

Of registreer je om te kunnen reageren.