Home

Nieuws 1133 x bekeken

WH group in rode cijfers

Hongkong - De Chinese WH Group, vroeger bekend als Shuanghui, het bedrijf dat het Amerikaanse Smithfield heeft overgenomen, heeft in 2013 een verlies geleden van 67 miljoen dollar.

Over 2012 schreef het bedrijf nog een winst van 468 miljoen dollar bij. Het verlies is een rechtstreeks gevolg van de uitbetaling van torenhoge bonussen aan de topmannen van het bedrijf, zo meldt de Amerikaanse Financial Times.

Topman Wan Long, die wordt beschreven als de vader van de Chinese vleesindustrie, ontving 4,9 procent van de aandelen. Een andere topman van het bedrijf, Yanag Zhijun kreeg 2,1 procent van de aandelen. In totaal ging het bij deze transacties om een bedrag van naar schatting 597 miljoen dollar. De topmannen hebben hun enorme bonus gekregen voor hun verdiensten voor de Chinese vleessector.

De WH groep wil op 22 april naar de beurs in Hong Kong. Er wordt een aandelenpakket van 3,56 miljard stuks naar de beurs gebracht. De verwachting is dat het aandelenkapitaal van de topmannen dan verder in waarde zal stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.