Home

Nieuws 582 x bekeken

WH Group toch niet naar beurs

Hongkong – WH Group ziet af van een beursnotering in Hongkong omdat de markt zich niet zou lenen voor een goede opbrengst.

Het Chinese vleesconcern wilde aanvankelijk 5,3 miljard dollar op de beurs ophalen maar stelde vorige week het doel al bij tot 1,9 miljard dollar. WH Group wilde de opbrengst deels gebruiken om leningen die zijn aangegaan voor de overname van Smithfield Foods af te betalen.
WH Group, eerder bekend als Shuanghui International, betaalde vorig jaar voor Smithfield Foods 4,7 miljard dollar. WH Group nam tevens een schuld van meer dan 2 miljard dollar over. Als WH Group 5,3 miljard dollar had opgehaald op de beurs was dit de tweede grootste beursgang van een voedingsbedrijf ooit geweest.
Dat de beursgang mislukt, is opmerkelijk. Niet minder dan 28 partijen onderschreven de beursgang. Het betreft daarbij doorgaans banken die zelf ook een deel van de aandelen bereid zijn over te nemen en voor een bepaalde periode vast te houden. De Hang Seng Index, een graadmeter voor de belangrijkste fondsen in Hongkong, is echter dit jaar wel 5 procent gedaald en daarmee één van de slechtst scorende indexen in ontwikkelde landen.
WH Group leed vorig jaar een verlies van 67 miljoen dollar, vooral omdat enorme bonussen zijn uitgekeerd aan de top van het bedrijf. CEO Wan Long en rechterhand Yang Zhijun ontvingen vanwege de overname van Smithfield Foods naar schatting 597 miljoen dollar aan aandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.