Home

Nieuws

Voeding goedkoper dan jaar geleden

Den Haag – De consumentenprijs van voedingsmiddelen lag in Nederland in maart 0,2 procent lager dan een jaar eerder.

Zuivel werd duurder maar met name aardappelen, groente en eieren werden aanzienlijk goedkoper. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Het CBS stelt dat de algemene inflatie in maart verder gedaald is naar 0,8 procent, het laagste niveau sinds juni 2010. In februari lagen prijzen nog 1,1 procent hoger dan een jaar eerder. In de hele Eurozone ligt de inflatie laag, waardoor de Europese Centrale Bank een renteverlaging overweegt. De prijs van voedingsmiddelen lag 0,2 procent lager ten opzichte van een jaar geleden en 0,1 procent hoger dan in februari.
De prijs van boter lag in februari 15,6 procent hoger. Voor melk werd 6,1 procent meer betaald terwijl yoghurt, room, desserts en kaas ruim 4 procent duurder waren. De prijs voor aardappelen lag 7,4 procent lager terwijl verse groente 6,1 procent goedkoper waren. Eieren daalden 3,5 procent in prijs. De prijs van varkensvlees, pluimveevlees en kalfsvlees steeg een klein procent terwijl rundvlees juist licht in prijs daalde.

Of registreer je om te kunnen reageren.