Home

Nieuws 3 reacties

Verschillende bedrijven over op Beter Leven-vlees

Amsterdam - Subway, Johma, Qizini, Bakker Bart en NH Hotel Group stoppen met het gebruik van gangbaar varkensvlees. Leverworstfabrikant Kips (onderdeel van Zwanenberg Food Group uit Almelo) en Dr. Oetker blijven voorlopig gangbaar varkensvlees verwerken. Wakker Dier heeft bekendgemaakt een gerichte campagne te gaan voeren richting Kips en dr. Oetker.

Woordvoerder Patrick de Leede van Kips meldde voor het Radio1-Journaal dat Kips niet snel om kan schakelen doordat er  onvoldoende vlees met één ster beschikbaar is. Woordvoerder Marc van der Lee van Vion meldde op het Radio1-Journaal in reactie op De Leede dat die redenering te kort door de bocht is. De Leede zegt zich te baseren op Vion die volgens hem aan Zwanenberg Food Group desgevraagd had aangegeven dat er onvoldoende vlees beschikbaar is om op tijd om te kunnen schakelen. Zwanenberg en Vion zijn volgens De Leede nu op directieniveau met elkaar in contact.

De Leede meldt wel dat de kinderconcepten van Kips versneld zullen omschakelen op Beter Leven-vlees. De Leede wijst er verder op dat Zwanenberg Food Group voor zijn totale assortiment grote hoeveelheden grondstof nodig heeft; enkele honderden tonnen per week. Vion zegt zich volop te willen inzetten om de groeiende vraag naar Beter Leven-vlees in te vullen. Hoe breder de vraag, hoe beter de vierkantsverwaarding ook kan lopen.

Laatste reacties

 • Momfer

  hier wordt ik niet vrolijk van, hier wordt het lot van de varkenshouder in de schoot geworpen van de dierenbescherming. vandaag moet het een ster zijn, morgen 2 sterren, overmorgen 3 sterren en dan past de dierenbescherming de regels aan , zo gaat het maar door. er zal weer meer gecontroleerd worden op kosten van de varkenshouders de bureaucratie zal toenemen, de kostprijs zal stijgen, de opbrengst niet.
  wordt het niet eens tijd dat de hele agrarische sector zelf een label op de markt brengt met het eerlijke verhaal erbij zodat we zelf de touwtjes in handen houden en niet volledig afhankelijk worden van die linkse kliek!

 • somporn

  Cookie,
  Wordt het niet eens tijd dat de hele agrarische sector zelf een label op de markt brengt.
  Dan moeten jullie eindelijk eens jullie trots opzij zetten en niet meer zo eigenwijs en alleen maar ikke, ikke zijn maar de koppen bij elkaar steken en eindelijk eens als 1 front van varkenshouders optreden.
  Dan kunnen jullie aan eerlijke voorlichting beginnen met spotjes in de media,zorgen dat je een betere prijs krijgt voor jullie eerlijke product en dat je je verdedigen kunt tegen partijen die het niet zo nauw nemen met de waarheid.Als jullie doorgaan zoals nu weten jullie zeker dat je de strijd niet zal winnen en dat de hele varkenshouderij in NL om zeep wordt geholpen en dat dan de consument is aangewezen op producten buiten de EU en die hebben dierenwelzijn en kwaliteit minder hoog staan dan de NL varkenshouderij.
  Dus,kom eindelijk eens in actie en maak er wat van,nu staan jullie te piepen als een gebeten hond aan de zijlijn ipv het voortouw te nemen.
  Kom van jullie erf af en doe er wat aan,kom uit die comfortzone want het water staat jullie al lange tijd boven de lip en veel tijd hebben jullie niet meer en denken van het kan nog wel,mijn tijd zal het wel duren,dat kan echt niet meer. ( stelletje ingeslapen varkenshouders)

 • jofredo67

  mee eens, somporn, het probleem is nu juist dat teveel boeren wel roepen en niks doen. En dan heb je nog de ZLTO als de vertegenwoordiger van die groep

Of registreer je om te kunnen reageren.