Home

Nieuws

Verdubbeling omzet Reesink

Apeldoorn – Reesink heeft het eerste kwartaal een omzet geboekt van 116 miljoen euro, meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Exclusief overnames was de omzet 4 procent hoger. Het bedrijfsresultaat verdubbelde eveneens bijna en ook autonoom is sprake van een "belangrijke stijging", aldus de eigenaar van onder meer Claas-importeur Kamps de Wild.
De winst werd gedrukt door het koersverlies op investeringen in CT Agro, een in Duitsland geregistreerd bedrijf dat landbouwmachines levert aan de Kazachstaanse markt. In Kazachstan wordt als munt de "tenge" gebruikt. In februari devalueerde de centrale bank van Kazachstan de tenge 19 procent, nadat de Russische roebel fors aan waarde inleverde. Het land vormt een douane-unie met Rusland en Wit-Rusland.
De omzet van de groene activiteiten van Reesink stegen sterk. In de tweede helft van 2013 profiteerden dochterbedrijven die landbouwmachines verkopen van een stijging van de melkprijs. Ook de omzet met machines en toebehoren van landschappelijk onderhoud ontwikkelde zich positief. CT Agro kon nog maar beperkt in omzet bijdragen omdat vanwege het landklimaat het seizoen pas in het tweede kwartaal start.
Reesink is "gematigd positief" over de ontwikkeling van de markt. De bouw toont tekenen van stabilisatie maar van herstel is geen sprake. In de groene sector zijn prijzen voor gewassen en melk volgens de onderneming goed, terwijl de markt voor groen onderhoud stabiel is. In Kazachstan blijft de omzet het eerste halfjaar onder druk staan. De impact op de afzet van oogstmachines zal volgens Reesink in de tweede helft van het jaar geringer zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.