Home

Nieuws

Verdeeldheid EU toelating transgene soorten

Brussel - De lidstaten van de Europese Unie zijn het weer niet eens geworden in het Europees comité voor voedselveiligheid en diergezondheid (Scofcah) over het opnieuw toelaten van de transgene maissoort T25 van Bayer.

Voedselveiligheidsorganisatie van de EU Efsa verklaarde T25 eerder veilig. De Europese Commissie zal daarom het gebruik van T25 voor voedsel en veevoertoepassing, import en verwerking in de EU toestaan. Dat meldt persbureau Agra Europe.

Lidstaten waren eveneens verdeeld over toelating van de transgene sojavariant Mon87708 van Monsanto. Ook hier geldt dat bij herhaaldelijk gebrek aan consensus de mening van Efsa voor de Commissie doorslaggevend is. Nederland was in beide gevallen voor toelating. In geen van de gevallen mag de variant ook in de EU geteeld worden.
T25 en Mon87705 zijn bestand tegen herbiciden.

Of registreer je om te kunnen reageren.