Home

Nieuws

Veiligheid alleen niet genoeg voor toelaten klonen

Den Haag - Als vormen van klonen veilig zijn voor mens en dier, is dat alleen nog geen reden daar toestemming voor te geven. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken).

Dijksma vindt dat maatschappelijk nut van biotechnologische ingrepen bij dieren moet meewegen. "Als ingrepen in het belang van volksgezondheid zijn, is dat wat anders dan het maken van een kopie van een huisdier, waarvan in Engeland sprake is. Dat zou in Nederland niet kunnen", zegt de staatssecretaris.

Dijksma benadrukt dat het niet een politieke afweging is of toestemming wordt gegeven voor dergelijke ingrepen. "We hebben daar deskundigen voor aangesteld die ook heel goed kijken wat de maatschappelijke betekenis is van de ingreep waarvoor een vergunning wordt gevraagd."

Of registreer je om te kunnen reageren.