Home

Nieuws 7 reacties

VVD heeft zorg over PAS, maar stemt voor

Den Haag - De Tweede Kamer heeft vanavond met instemming van onder andere regeringspartijen VVD en PvdA en oppositiepartij CDA het wetsvoorstel voor het stikstofbeleid (PAS) aangenomen.

De VVD-fractie heeft dat met knarsende tanden gedaan, zo bleek uit een stemverklaring van woordvoerder Helma Lodders. Zij zegt dat de VVD zich afvraagt of "de haven van Rotterdam straks de ruimte heeft om te groeien, veehouderijen perspectief krijgen op economische ontwikkeling en of infrastructurele projecten nog doorgang kunnen vinden." De VVD meent dat de looptijd van de PAS (zes jaar) te kort is, omdat veel ruimtelijke plannen en infrastructurele projecten een langere looptijd kennen.

Het kabinet heeft de zorgen van de VVD niet kunnen wegnemen, zegt Lodders.  De Tweede Kamer zal later dit jaar nog praten over de invulling van de wet. Dan moet ook duidelijk zijn hoeveel ontwikkelingsruimte er is voor de veehouderij. Omdat de invulling nog opnieuw aan de orde komt en er nu geen alternatief voor de PAS is, stemde de VVD toch in met de wet.

Laatste reacties

 • Probe

  Zie je nu hoe sterke knieën mevr. heeft. Knarsetandend. Maar dat moet als je in de coalitie zit en dus zaken heb af te ruilen. M.a.w. Alle debatten zijn voor de bühne en uitkomsten staan vast. Niks mis mee, zo werkt het in ons landje, maar stel dan niet te veel vertrouwen op parlementariërs.

 • Hogman1

  Beste mevr Lodders
  Ga alstublieft iets anders doen.
  Ga in een toneelclub acteren ,want daar bent u zeer goed in.
  Maar stop met u voor te doen als boerminnend want dan moet u toch echt de VVD verlaten of begin een 1mansfractie

 • alco1

  Wat moet Lodders dan zeggen Hogman? Als je niet akkoord gaat krijg je helemaal de klep op de neus. We hebben te maken met een dictatoriaal beleid, wat voortvloeit uit onze democratische vrijheid.

 • Hogman1

  Alco,
  De boerenstand uit gans Brabant en Limburg keerde het CDA de rug te en stemde op de VVD tijdens de 2de kamerverkiezingen
  Mede daardoor werd de VVD de grootste partij ,leverde de premier en ging met de PvdA verder.
  1 maal geinstaleerd heeft de de partij van Lodders niets maar dan ook niets goeds gebracht voor agrarisch Nederland.
  Ze hebben de hele sector opgeofferd als wisselgeld om de coalitie in leven te houden....... kiezersbedrog?!
  Stap er uit je hebt een riant wachtgeld en als je het niet kan laten alleen verder in de 2de kamer en dan ben je tegenwoordig wel nodig en belangrijk.

 • alco1

  Een CDA 'er ( Mijn partij) zou precies in hetzelfde ballonnetje zitten, wat gewoon met de wind meewaait.
  Je kunt er uitstappen, maar we hebben al splinters genoeg.
  Lodders laat zich in ieder geval nog van zich horen en geloof mij, ze heeft echt wel wat op met agrarisch Nederland.
  Als je echt iets wilt bereiken moet je afscheid nemen van de democratie en onderwerpen laten behandelen door mensen met verstand van zaken.

 • Hogman1

  En juist dat gewoon met de wind mee waaien heeft geleid dat we als sector worden geregeerd door mensen zonder verstand van zaken.

 • Fermer

  @alco1, als ik je laatste zin lees in reactie #5, betekent dit dan voor Nederland dat er, om het bij de landbouw te houden, weinig goeds te verwachten is?
  Ikzelf denk altijd maar; als het echt menens wordt, zal het tij toch wel keren, zal er inzicht komen. Of is dit hopen tegen beter weten in, in een democratie als de Nederlandse.
  De tekenen aan de wand zijn wel om moedeloos van te worden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.