Home

Nieuws 1 reactie

'Tweederde stuifmeel Europa is vervuild'

Amsterdam - Meer dan tweederde van het stuifmeel dat bijen in Europa verzamelen is vervuild met gewasbeschermingsmiddelen. Die conclusie trekt Greenpeace naar aanleiding van een studie die woensdag is gepresenteerd.

De Greenpeace-studie 'The bees' burden' is een analyse van residuen in bijenbrood – verwerkt stuifmeel in de bijenkast – en stuifmeel. De uitkomst is gebaseerd op een analyse van meer dan 100 monsters uit 12 verschillende Europese landen. In totaal werden 53 verschillende chemische stoffen aangetroffen in het stuifmeel.

Eén reactie

  • pinkeltje

    Vermeldt het rapport ook in welke hoeveelheden dat is aangetroffen? En zou het ook van belang zijn om welke stoffen het dan gaat?

Of registreer je om te kunnen reageren.