Home

Nieuws

Topdrukte bij supermarkten

Den Haag - Paaszaterdag legt de supermarkten geen windeieren. Dat melden althans de ketens Albert Heijn en Jumbo.

Woordvoerders van de bedrijven zeggen dat het in de winkels drukker is dan de zaterdag voor Pasen vorig jaar.

Albert Heijn verwacht "dik boven de 3 miljoen transacties'' uit te komen. Op Paaszaterdag vorig jaar werd er 2,9 miljoen keer afgerekend bij de kassa. Een normale zaterdag is goed voor 2,5 miljoen transacties.

Jumbo laat weten extra personeel te hebben ingezet in verband met de verwachte drukte. De winkelketen verwacht deze zaterdag alleen al tienduizenden stollen te verkopen en bijna 7 miljoen eieren.

Bij Pasen ligt in veel huishoudens de nadruk op het ontbijt of brunch, weet de woordvoerster van Albert Heijn. Luxe broodjes, vleeswaren, verse sappen en fruit zijn dan ook gewilde producten. Jumbo meldt ook veel Franse kazen, asperges en ijstaartjes te verkopen.

Detailhandel Nederland voorspelde woensdag "de beste Pasen'' ooit voor winkeliers, gedreven door het toegenomen consumentenvertrouwen en mooi weer. Niet alleen supermarkten, slagers, bakkers en slijters, maar ook meubelboulevards, bouwmarkten en tuincentra zullen goede zaken doen, verwacht de winkeliersorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.