Home

Nieuws 701 x bekeken

'Technische Commissie Bodembescherming buiten haar boekje'

Den Haag - De SGP vindt dat de Technische Commissie Bodembescherming (TCB) buiten haar boekje gaat als het gaat om het geven van advies over mestbeleid.

"De TCB is op grond van de Wet Bodembescherming aangesteld om te adviseren over zaken met betrekking tot het beschermen van de bodem, maar niet wat betreft ammoniakemissie", vindt de SGP. De TCB heeft bijvoorbeeld een negatief advies gegeven over het bovengronds uitrijden van mest, vanwege ammoniakemissie. De SGP wil dat de TCB bij de les wordt gehouden en dat ook bij besluitvorming over lopende ontheffingsaanvragen door het ministerie niet gekeken wordt naar wat de TCB zegt over ammoniakemissie, omdat de commissie alleen over de bodem gaat. Landbouwwoordvoerder Elbert Dijkgraaf heeft Kamervragen gesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.