Home

Nieuws 591 x bekeken

Rusland verhoogt rentetarief onverwacht

Moskou - De Russische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief onverwacht verhoogd. Dat is vrijdag bekend geworden. Het tarief staat nu op 7,5 procent, terwijl het eerder op 7 procent stond. Slechts één van de 23 door persbureau Bloomberg ondervraagde economen had de verhoging verwacht.

De rente werd begin maart al met 1,5 procentpunt verhoogd in een poging de aanhoudende devaluatie van de roebel te stoppen. Die verhoging was de grootste sinds de roebelcrisis in 1998. De roebel verloor fors aan waarde sinds een machtsovername in Kiev leidde tot diplomatieke spanningen tussen Rusland en het Westen. Een euro is nu bijna 50 roebel waard tegen 41 roebel een jaar geleden. De lage waarde van de roebel speelt onder meer exporteurs van kaas en bloemen parten.

ANP/Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.