Home

Nieuws 921 x bekeken 8 reacties

Potočnik: boeren en milieu-activisten moeten partners worden

Brussel – Boeren in de EU moeten meer doen om bodemvruchtbaarheid te beschermen en meer samenwerking zoeken met milieu-organisaties. Dat zei Eurocommissaris voor het milieu Janez Potočnik tijdens het Forum for Agriculture dat de European Landowners Organization en Syngenta in Brussel organiseren.

De Sloveen benadrukte dat elke 10 jaar een gebied zo groot als Cyprus verloren gaat voor de landbouw in de EU. "We moeten de grond onder onze voeten beschermen." Het oude schisma tussen milieu-activisten en de landbouw verdwijnt wat Potočnik betreft zo snel mogelijk. "Het is een fragiele wereld. Ik ben best optimistisch over onze 'soort', maar de tijd dat we blind erop kunnen vertrouwen dat nieuwe technologie zich binnenkort aandient, is voorbij. Er moet wat gebeuren. Het gaat niet om economie, maar om natuurwetten."

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Boeren MOETEN , dat is het regeltje dat het meest voor komt in communicatie naar boeren toe , of valt niemand dat op?

 • jordi 1455

  Waarom zullen met die activisten samenwerken? de mestwet moet van hun strenger, nog minder stikstof en fosfaat. Die idiote mestwetten zijn de oorzaak van de verschraling.

 • Elevage

  als we samenwerken met de activisten (het woord alleen al!!) dan zijn we iedere 5 jaar een gebied kwijt!

 • agratax2

  Zo gauw activisten gaan samenwerken zijn het geen activisten meer maar partners in business. Het eerste zinnetje kan ik helemaal onder schrijven. Willen we als boer blijven produceren dan zal de bodem zijn vruchtbaarheid en zijn structuur moeten behouden. Hier is moeten positief bedoelt.

 • Gerrit H.

  Beste Banikvahoen, Ja dat MOETEN valt mij ook wel op. Maar ik kan je troosten: dat geld niet alleen voor de boeren, ook voor de politie, de verpleegsters, de leraren etc. We leven nu eenmaal met heel veel mensen op deze wereld. En we leven in zeer ingewikkelde samenlevingen waar ook boeren eisen dat alles tot in de puntjes geregeld is. Dan zit er niet veel anders op dan intensief met elkaar samen te werken. Wil je dat niet: kom dan hier naar Afrika. Lekker weinig mensen en je kunt hier nog volop ondernemen: geen regels, geen stroom, geen TV, en geen mensen die zitten te zeiken als de inflatie weer een 20% is. Kortom: stop met klagen, wees een kerel en pak je boeltje op

 • jan doedel

  mafkees

 • floseman1

  dit was een 1 april grap zeker

 • koestal

  wat een spreker is die man !!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.