Home

Nieuws 2789 x bekeken

Pas op voor Engelse asfalteerders

Assen – De politie waarschuwt wederom voor Engelstalige asfalteerders die voor een gering bedrag een klus willen uitvoeren, maar dan achteraf meer geld vragen. Bij de regionale politie-eenheid Noord-Nederland (Groningen, Friesland, Drenthe) zijn de afgelopen drie weken ruim tien meldingen binnengekomen.

De politie waarschuwt alert te zijn bij onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur. Dit komt vaker voor. In het verleden zijn boeren benadeeld, omdat zij (een deel van) hun erf hebben laten asfalteren en daarvoor meer moesten betalen dan was afgesproken. De mensen die nu melding hebben gemaakt zijn niet met de asfalteerders in zee gegaan.

De politie adviseert onder andere te vragen naar de vergunning voor het aanbieden van diensten. Bedrijven moeten namelijk toestemming vragen om diensten aan te bieden aan de deur.

Of registreer je om te kunnen reageren.