Home

Nieuws

Pachtcontract volledig digitaal indienen

Den Haag - Pachters en verpachters kunnen vanaf nu hun contracten volledig digitaal naar de Grondkamer sturen. Het gaat hierbij om geliberaliseerde pachtcontracten voor zes jaar of korter. Dit meldt uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Pachtcontracten digitaal indienen kon al eerder, maar het ondertekenen van de documenten moest nog 'ouderwets' met de pen. Dat is nu veranderd. De pachter en verpachter kunnen nu het contract digitaal ondertekenen. Het insturen wordt hiermee een stuk eenvoudiger, ook omdat het versturen van een papieren versie niet meer nodig is. De goedkeuring van het contract ontvangen de indieners ook digitaal. De documenten zijn terug te vinden in Mijn dossier op het klantenportaal mijn.rvo.nl.

De grondkamer kan een digitaal ingediend contract binnen zes weken afhandelen. De afhandeling van digitale contracten gaat sneller, omdat veel controles al bij het indienen worden uitgevoerd, meldt RVO.nl. De pachter en de verpachter hebben een relatienummer, inloggegevens en TAN-codes van RVO.nl nodig om het pachtcontract volledig digitaal in te dienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.