Home

Nieuws 819 x bekeken 1 reactie

Onrust over standpunt herkomstetikettering

Zoetermeer - De supermarkten en de vleessector zijn ongerust over de koerswijziging van de Nederlandse overheid in de Europese discussie over herkomstetikettering.

Dat meldden CBL-vertegenwoordiger Marc Jansen en COV-vertegenwoordiger Henny Swinkels tijdens de bestuursvergadering van het Productschap Vee en Vlees.

Sinds kort is Nederland in de discussie over herkomstetikettering voor het standpunt om ook op samengestelde vleesproducten de herkomst te vermelden. Tot nu toe ging Nederland niet verder dan een herkomstvermelding voor enkelvoudig vers vlees. De vleessector en de supermarkten voorzien een forse toename van de administratieve lasten en een stevige kostenverhoging. Ook is de vrees dat Nederland mogelijk boven- Europese maatregelen zou kunnen doorvoeren, waardoor de Nederlandse producten binnen Europa zich uit de markt prijzen. Het Productschap zal een brief waarin de ongerustheid wordt verwoord naar het kabinet sturen.

Eén reactie

  • Elevage

    waar mee prijst nederland zich nou eens niet uit de markt?????

Of registreer je om te kunnen reageren.