Home

Nieuws 1 reactie

Omzet supermarkten bijna gelijk

Den Haag – Supermarkten hebben in februari 0,6 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder.

De stijging komt vrijwel helemaal op het conto van hogere prijzen want het verkochte volume steeg slechts 0,1 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Speciaalzaken als slagers, groentewinkels en bakkerijen noteren een omzetplus van 0,3 procent. Het aantal koopdagen was even groot als vorig jaar. De detailhandel als geheel zag de omzet gelijk blijven. Prijzen daalden 0,3 procent terwijl het volume 0,4 procent is toegenomen. De sterkste groei was volgens het CBS zichtbaar bij winkels in consumentenelektronica en doe-het-zelfartikelen.
Het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel verwacht dat supermarkten deze week vanwege de Pasen een recordomzet van 780 miljoen euro realiseren. In een gemiddelde week zetten supermarkten ongeveer 650 miljoen euro om. Met name de verkoop van barbecuevlees zou goed scoren door het relatief warme weer.

Eén reactie

  • joannes

    Is dit kwataal wel te vergelijken met dat van verleden jaar? Ook al is het aantal verkoopdagen gelijk, Pasen valt nu in het tweede kwartaal en zal dus het eerste kwartaal beinvloed hebben. Gelijk is dus eigenlijk winst tov verleden jaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.