Home

Nieuws 1 reactie

Nevedi: diervoederindustrie heeft zaken op orde

Rotterdam - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat diervoerbedrijven preciezer controleren op de juiste etikettering van producten, risico's van kruisbesmetting en dioxinemonitoring. Dit stelt de NVWA in reactie op een Europese inspectiemissie van de Food and Veterinary Office, die gericht was op het gebruik van vetten in de veevoerbranche.

Volgens de Nederlandse vereniging diervoederindustrie (Nevedi) is dat geen probleem, de sector heeft haar zaken namelijk goed op orde. Bij de brancheorganisatie bestaat de indruk dat de NVWA kritiek op het eigen functioneren vertaalt naar extra maatregelen voor de diervoederindustrie.

Nevedi wijst erop dat er jaren geen gemedicineerd voer meer wordt geproduceerd in Nederland. De diervoederindustrie heeft zelf de afgelopen jaren bij de toeleverende oliën- en vettenindustrie en bij de Europese Commissie aangedrongen op aangescherpte monitoring en aanpak van risico's voor dit type grondstoffen. De aanleiding hiervoor was de dioxine-affaire van 2011 in Duitsland. Nevedi vindt het idee dat er meer controle op de diervoederindustrie nodig is, omdat er iets mis zou zijn, een uit de lucht gegrepen suggestie. De organisatie is graag bereid om met de NVWA te overleggen om werkzaamheden efficiënter en doelmatiger in te richten.

Eén reactie

  • Snel

    Ze nemen alleen nog geen verantwoordelijkheid in de mestproblematiek, waar ze de boeren opzadelen met een grote hoeveelheid fosfaat, waar ze, de voerleveranciers, dan weer dikke winsten opmaken. Het zou hun sieren om `t voortouw te nemen in mestverwerking zodat er niet nog meer geld wegvloeit uit de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.