Home

Nieuws 1 reactie

NVWA beboet vleesverwerker voor afvaldumping

Den Haag - Een vleesverwerker heeft een geschatte boete van 15.000 euro opgelegd gekregen omdat hij wordt verdacht van het illegaal dumpen van vleesafval.

In openbare afvalbakken vonden boswachters in een recreatiegebied in Noord-Holland wekelijks vleesafval. Het afval was deels bedorven. De NVWA kon de identificatiemerken op het vleesafval herkennen en zodoende de slachterij waar het vlees van afkomstig was, herleiden. De slachterij kon in zijn administratie terugvinden aan wie het betreffende vlees geleverd was. Daarop heeft de NVWA de ondernemer van een vleesverwerkend bedrijf kunnen aanhouden op verdenking van het illegaal dumpen van deels bedorven vleesafval. Verder bleek dat de man geen geldige vergunning en registratie had voor het verwerken van vlees. Ook is proces-verbaal opgemaakt omdat de hygiëne op zijn bedrijf te wensen over liet.

De geschatte ondernemer krijgt een voorlopige boete van 15.000 euro. De definitieve boete moet nog worden vastgesteld, aldus een woordvoerder van de NVWA.

Eén reactie

  • Elevage

    de geschatte ondernemer....................... was dat? ben je het dan wel of niet of is dat nog niet zeker??

    overigens een zeer schandalige zaak!

Of registreer je om te kunnen reageren.