Home

Nieuws

Minder verkeersslachtoffers in 2013

Den Haag – In 2013 is één dodelijk slachtoffer gevallen bij een ongeval met een landbouwvoertuig. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

In 2012 kwamen nog vier mensen om bij verkeersongevallen met landbouwvoertuigen. In totaal zijn in 2013 570 mensen omgekomen door verkeersongevallen. Dat zijn er 80 minder dan het jaar ervoor, een daling van ruim 12 procent. De daling is beduidend sterker dan het Europese gemiddelde van 8 procent. Er vielen vooral onder motorrijders, maar daarnaast ook onder inzittenden van personenauto's, fietsers en voetgangers minder dodelijke slachtoffers. "Ik ben blij dat de daling van het aantal verkeersslachtoffers doorzet. Deze cijfers bevestigen dat Nederland een van de meest verkeersveilige landen ter wereld is", aldus minister Melanie Schultz van Haegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.