Home

Nieuws 1594 x bekeken

Melkveehouder meest trouw aan voerleverancier

Wageningen - Melkveehouders zijn het meest trouw aan hun voerleverancier; 95 procent is over een jaar 'vrijwel zeker' of 'waarschijnlijk' nog klant. Bij varkenshouders en pluimveehouders is dit percentage 'blijvers' veel lager, namelijk respectievelijk 89 en 87 procent. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het Voermonitor-onderzoek van Geelen Consultancy.

Zo'n 1.000 rundvee-, varkens- en pluimveehouders hebben tot nu toe deelgenomen aan het online marktonderzoek van Geelen onder de naam 'VoerMonitor 2014'. Op woensdag 2 april ontvangen de veehouders die de vragenlijst nog niet ingevuld hebben een herinnering via de e-mail met het verzoek om alsnog deel te nemen aan de 'VoerMonitor'.

Het onderzoek wil in kaart brengen hoe veehouders hun voerleveranciers beoordelen op het gebied van voerkwaliteit, bedrijfsbegeleiding en service. Ook wordt gevraagd wat de belangrijkste redenen zijn waarom men klant is en wat de eventuele redenen zijn om te switchen van voerleverancier. Vijftien voerleveranciers steunen het onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.